Τα Τρίκαλα έχουν μια απο την καλύτερη ρίγανη σε άρωμα και γεύση σε όλη την Ελλάδα.
Η ρίγανη φυτρώνει παντού και δεν θέλει περιποίηση όπως τα άλλα φυτά.
Την μαζεύουμε τα άνθη και τα βάζουμε σε σκιερό μέρος να στεγνώσουν.
Μετά τρίβουμε τα ξεραμένα άνθη σ έναν τρίφτη και την αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπολάκια.
Η διατροφική αξία της ρίγανης μεγάλη, έχει τεράστια αντιοξειδωτική δράση περισσότερη απο το πορτοκάλι.
Οι βιταμίνες που έχει η ρίγανη είναι: βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, 
βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, καροτένια, λουτεΐνη, κρυπτοξανθίνη, και ζεαξανθίνη.

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.