Τα Τρίκαλα έχουν μια απο την καλύτερη ρίγανη σε άρωμα και γεύση σε όλη την Ελλάδα.
Η ρίγανη φυτρώνει παντού και δεν θέλει περιποίηση όπως τα άλλα φυτά.
Την μαζεύουμε τα άνθη αυτό τον καιρό και τα βάζουμε σε σκιερό μέρος να στεγνώσουν.
Μετά τρίβουμε τα ξεραμένα άνθη σ έναν τρίφτη και την αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπολάκια.
Η διατροφική αξία της ρίγανης μεγάλη, έχει τεράστια αντιοξειδωτική δράση περισσότερη απο το πορτοκάλι.
Οι βιταμίνες που έχει η ρίγανη είναι: βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, 
βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, καροτένια, λουτεΐνη, κρυπτοξανθίνη, και ζεαξανθίνη.

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.