Post Top Ad

Τρίτη, Μαΐου 24, 2022

Πως φτιάχνουμε freddo espresso χωρίς μηχανή

O freddo espresso είναι ευρείας γνωστός καφές στις προτιμήσεις των Τρικαλινών πολιτών. 
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στα Τρίκαλα γενικότερα οδηγεί τους πολίτες να κάνουν περικοπές χτημάτων ακόμη και στον καφέ. 
Πως φτιάχνουμε freddo espresso χωρίς μηχανή;  
Σύμφωνα με το trikalazoom.gr δεν χρειάζεται πολύ γνώση, πέρα απ το να έχετε το μεράκι να φτιάξετε τον δικό σας καφέ στα δικά σας μέτρα. 
Το πρώτο που κάνουμε είναι να αγοράσουμε τον κατάλληλο στιγμιαίο καφέ για freddo espresso που είναι σε σκόνη. 
Μη πάρετε τις συσκευασίες σε κύβους, αυτά είναι για τις μηχανές espresso.
Στο σέικερ της φραπεδιέρας προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και 2 κουταλιές του γλυκού καφέ. 
Βάζουμε λίγο νερό στο μπρίκι να ζεσταθεί το νερο, όχι να βράσει, και το ρίχνουμε στο σέικερ, το χτυπάμε στην φραπιεδέρα για 30 δευτερόλεπτα. 
Στη συνέχεια βάζουμε πολλά παγάκια στο ποτήρι και ρίχνουμε τον αφρό του freddo espresso.
Βάζουμε ένα καλαμάκι το ανακατεύουμε και πίνουμε παγωμένο τον freddo espresso








9 σχόλια:

  1. Τον αφρό που βρίσκουμε δεν μας είπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε φιλε γκαβο εισαι δεν βλεπεις φωτογραφιες με αφρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ανώνυμε! Ο φίλος μας απλά εννοούσε ότι δεν ξέρει πως να φτιάξει/ πως να βρει τον αφρό επειδή ο χρήστης που ανέβασε το άρθρο δεν αναφέρει το πως φτιάχνεται ο αφρός ή που τον βρίσκουμε <3

      Διαγραφή
    2. Ο αφρός φτιάχνεται από το χτύπημα της φραπεδιερας....δν τν φτιάχνεις αλλιώς....

      Διαγραφή
  3. Όμορφη και απλή περιγραφή της παρασκευής. Πολύ χρήσιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ο καφές είναι στιγμιαίος για ποιο λόγο να ζεστάνουμε το νερό και μετά να ρίξουμε τα παγάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. palia frape piname sta Trikala, mia xara kafes itan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....