Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το απόγευμα τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τον Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Κασταμονίτης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον π. Θωμά με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος την πόλη των Τρικάλων και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της βιωτής και τιμής του Αγίου Σπυρίδωνος.
Πηγή: https://imtks.gr