Συνελήφθησαν χθες (10 Απριλίου 2024) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν να καλλιεργούν, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συνολικά 347 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 100 εκατοστών.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργειά τους (λαμπτήρες, ανεμιστήρες, ψηφιακά θερμόμετρα, χρονοδιακόπτες, μετασχηματιστές ρεύματος).

Επίσης στην οικία βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν:2 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 60,3 γραμμαρίων
1 νάιλον συσκευασία με αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 835 γραμμαρίων
συσκευασίες με κάνναβη σε τρίμματα – κορυφάδες, συνολικού βάρους 279,3 γραμμαρίων,
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
2 κάμερες, που ήταν τοποθετημένες εξωτερικά της οικίας.

Σε έρευνα που έγινε σε οικία που διαμένουν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:συσκευασίες με κάνναβη σε τρίμματα – κορυφάδες, συνολικού βάρους 403,6 γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 6,9 γραμμαρίων και
το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Στην κατοχή του ημεδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης σε τρίμματα – κορυφάδες βάρους 2 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.