Βασικοί και κρίσιμοι στόχοι του σχολείου αποτελούν, συν τοις άλλοις, η ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών, η καλλιέργεια του δημοκρατικού πνεύματος, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της οργανωμένης κοινότητας. Ο πιο πρόσφορος, βιωματικός και ουσιαστικός τρόπος προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω αποτελεί ο θεσμός των Μαθητικών Κοινοτήτων.

Στα πλαίσια αυτά, η ομάδα εκπαιδευτικών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου, υπεύθυνη για τη σωστή και ενεργό δράση των μαθητικών κοινοτήτων, προσκάλεσε στο σχολείο τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Λάππα, την Παρασκευή 29/3/2024, προκειμένου να ενημερώσει το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου και τα 5μελή Συμβούλια των τμημάτων για τη δομή λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, κάτι για το οποίο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, ήταν πλέον σαφές στους μαθητές - εκπροσώπους του σχολείου ότι η ενεργός ανάμειξη στα κοινά και οι τακτικές συνεδριάσεις των συμβουλίων αποτελούν το κλειδί της ουσιαστικής λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων, της λύσης των προβλημάτων, αλλά και την πραγματική ουσία της δημοκρατίας.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα και προγραμματίστηκαν περαιτέρω δράσεις των μαθητικών συμβουλίων του σχολείου με το Δήμο Τρικκαίων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας για το χρόνο που μας αφιέρωσε αλλά και για τον ζεστό τρόπο με τον οποίο συνομίλησε με τους μαθητές, συμβάλλοντας στον στόχο μας να «διαμορφώσουν δική τους αντίληψη για τη ζωή στο πλαίσιο της σύνδεσης σχολείου και κοινωνίας, ώστε να έχουν ως νέοι τα απαραίτητα εφόδια για την παραπέρα πορεία και εξέλιξή τους…»