Αγαπητοί μου πατέρες και αγαπητοί μου αδελφοί,

Συγκλονισμένη η Ελληνική Κοινωνία μας βιώνει τον θρήνο και την θλίψη από το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη την Τρίτη 28/02/2023.

Αυτή την στιγμή εξελίσσονται ηρωικές προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων θυμάτων. Η μεγάλη όμως μάχη δίνεται στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται όσοι επέζησαν από αυτή την τραγωδία. Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με αυτοθυσία βρίσκεται πλάι στους τραυματίες εξαντλώντας γνώσεις και μέσα για να τους θεραπεύσει! Μπορούμε και εμείς ως φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι χριστιανοί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ιατρικής κοινότητας μέσω της αιμοδοσίας. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι το αίμα μας, αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, δεν παράγεται παρά μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Ιερά μας Μητρόπολη κάνει έκκληση στον κάθε ένα ξεχωριστά που διαθέτει την ηλικία και είναι υγιής ,ώστε να συμμετέχει στην Αιμοδοσία που διοργανώνεται για τα θύματα του δυστυχήματος. Ιδιαίτερα συγκινητική αποτελεί η πρόθεση του συνόλου των Ιερέων, Εκκλησιαστικών Συμβούλων και Ενοριτών της Μητροπόλεώς μας για συμμετοχή στην Αιμοδοσία.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ. και από τις 17:30 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 8:30π.μ. έως τις 14:00 μ.μ..

Ας μιμηθούμε αγαπητοί μου τον πρώτο μεγάλο Αιμοδότη μας, Ιησού Χριστό ο οποίος εξέχεε το αίμα του για την σωτηρία μας, και ας προσέλθουμε και εμείς να χαρίσουμε με αγάπη το αίμα μας για την ανακούφιση των πονεμένων θυμάτων.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ