Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Συλλογής Διαχείρισης Πληροφοριών εξιχνίασαν περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019, στην περιοχή κέντρου πόλης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 39, 53, 33 και 39 ετών, με τον τελευταίο εξ’ αυτών να βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ως προς την υπόθεση, οι προαναφερόμενοι άντρες, μετά από ολιγόωρη κατόπτευση διαμερίσματος 64χρονου ημεδαπού, εισήλθαν παράνομα στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (125.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας (68.000) ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση επιβιβαζόμενοι σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Σημειώνεται ότι, οι τρεις ηλικιακά μεγαλύτεροι εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.