Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το Κλιμάκιο των «αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει κάνει συλλήψεις το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων.
Όπως γράφει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα avgi.gr, στην 14 συλλήψεις έως τώρα από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στον συνοριακό σταθμό - Σε εξέλιξη κατ' οίκον έρευνες στη Φλώρινα


Επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη από το πρωί στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕφΣυν», κλιμάκιο των «αδιάφθορων» έχει μεταβεί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και «ξηλώνει» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων.

Η υπόθεση φαίνεται πως αφορά μεγάλο κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης από τη γειτονική χώρα με σκοπό την εργασία, στο οποίο συμμετείχαν Αλβανοί πολίτες και Έλληνες αστυνομικοί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν γίνει 14 συλλήψεις αστυνομικών, τελωνειακών υπαλλήλων και πολιτών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα. Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται κατ’ οίκον έρευνες, στη Φλώρινα, για τη συλλογή επιπλέον αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν χρήματα και πλαστά διαβατήρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων δέχτηκαν καταγγελία, από την οποία ξεκίνησε η έρευνα. Στο πλαίσιο της, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και έχουν καταγραφεί ενοχοποιητικές συνομιλίες.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.
Πληροφορίες