Οι 1.200 και πλέον μνημονιακοί νόμοι, οι 500.000 μνημονιακές υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα κλπ., και τα 80.000 μνημονιακά άρθρα νόμων συνεχίζουν να ισχύουν. Τα μνημονιακά νομοθετήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά-Τσίπρα-Μητσοτάκη, που αναίρεσαν με μια μονοκονδυλιά τα κατακτημένα με αγώνες πολλών γενεών δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που εκχώρησαν απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, ζουν και βασιλεύουν. (με δέσμευση μάλιστα ότι θα ελέγχεται από τους δανειστές η μη κατάργησή τους).


ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

-ΑΚΡΙΒΕΙΑ: πληθωρισμός 11,4% για τον Αύγουστο 2022 (ΕΛΣΤΑΤ). Βέβαια για τα προϊόντα ενέργειας, (φυσ. αέριο +261,3%, πετρέλαιο θέρμ. +65,1%, ηλεκτρισμός +38% και καύσιμα +21,5%), η κατάσταση έχει «ξεφύγει».

-ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : 394,2 δισ. ευρώ (β’ τρίμηνο 2022, ΟΔΔΗΧ), από 387,3 δισ. ευρώ (β’ τρίμηνο 2021, ΟΔΔΗΧ)

-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: εκτίμηση πάνω από 250 δισ. για το 2022, από 242 δισ. το 2021

-Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, κινήθηκαν στο μνημονιακό πλαίσιο. Οι αυξήσεις π.χ. σε συντάξεις που ανακοίνωσε, πολύ κάτω απ τον πληθωρισμό, είναι στην πραγματικότητα επί πλέον μείωση, στις ήδη μνημονιακές περικοπές που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι (πάνω από το 45%) από το 2010 και δεν αναπληρώθηκαν παρ ότι όπως λένε, αυτός και ο Α. Τσίπρας, βγήκαμε απ τα μνημόνια.

Μετά τον Κ. Μητσοτάκη, στην ΔΕΘ ακολούθησαν οι εξαγγελίες των Α. Τσίπρα, Ν. Ανδρουλάκη και λοιπών μνημονιακών «σωτήρων». Για όλους αυτούς οι «δημοσιονομικοί στόχοι», δηλαδή οι αξιώσεις των τοκογλύφων δανειστών του κράτους -εγχώριων και ξένων, οι κερδοσκόποι που ονομάζονται «αγορές», οι κάτοχοι του συσσωρευμένου χρηματικού κεφαλαίου, υπερτερούν έναντι της κυριαρχίας, της επιβίωσης και των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Όλοι τους καλούν τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, σ’ αυτήν την πραγματικότητα, όχι μόνο να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά και να αποπληρώνει ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος, για την δημιουργία του οποίου δεν ευθύνεται, καθώς και τα χρέη του προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα εισοδήματά του έχουν δραστικά μειωθεί.



Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Στη σημερινή συγκυρία οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, οι αγρότες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ακόμα και οι ιδιοκτήτες μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που καταστρέφονται από τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση, ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή πολιτική τους τοποθέτηση, έχουν κοινά συμφέροντα. Οφείλουν, λοιπόν, από καθήκον προς τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, την κοινωνία, να παραμερίσουν τις συντεχνιακές και πολιτικές τους διαφορές και να ενεργοποιηθούν, να συντονιστούν και να συμπράξουν στον κοινό αγώνα για το κοινό συμφέρον.

Σήμερα που απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας, οι πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού κινήματος, αποτελούν πολιτική και ιστορική ανάγκη.
ΑΚΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ