Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, συνολικά -13- περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, εκ των οποίων -11- από καταστήματα, -9- τετελεσμένες και -2- απόπειρες, στη Λάρισα και στην Αγιά Λάρισας και -2- από οχήματα στη Λάρισα και στο Βόλο.

Συνελήφθησαν, στις (02-05-2022) το απόγευμα στην Αγιά Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, -2- δύο ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της απείθειας, της απόδρασης κρατουμένου και της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, οι δράστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, διέρρηξαν, προχθές (01-05-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα, αρτοποιείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν από το εσωτερικό χρηματικό ποσό ή αντικείμενα.

Οι δράστες εντοπίσθηκαν στις (02-05-2022) το μεσημέρι στην Αγιά, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, να κινούνται πεζοί.

Αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο, οι ανήλικοι επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, εκτός από την παραπάνω περίπτωση απόπειρας κλοπής, διέπραξαν και τις εξής αξιόποινες πράξεις:κατά το χρονικό διάστημα από 19-04-2022 έως 30-04-2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν -8- καταστήματα (κρεοπωλείο, κομμωτήριο, mini - market , πιτσαρίες κ.α.) και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των -1.344- ευρώ, -3- κουρευτικές μηχανές, -10- συσκευασίες καπνού, -2- tablet , -1- φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ( laptop ), -1- κινητό τηλέφωνο, -2- φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παραγγελιών και -2- τσάντες με τρόφιμα,
τις μεταμεσονύχτιες ώρες χθες (02-05-2022) στην Αγιά, διέρρηξαν -2- καταστήματα, αρτοποιείο και ταχυφαγείο, αφαιρώντας από το πρώτο το συνολικό χρηματικό ποσό των -500- ευρώ από πορτοφόλι και ταμιακή μηχανή, ενώ από το δεύτερο δεν αφαίρεσαν κάτι,
την 13/14-04-2022 στο Βόλο, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου ταξί, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό -1- κινητό τηλέφωνο, -1- ζευγάρι γυαλιών και το χρηματικό ποσό των -15- ευρώ &
το μεσημέρι της 19-04-2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό -1- tablet αυτοκινήτου και -1- τραπεζική κάρτα του εξωτερικού, με την οποία ο ένας δράστης προέβη σε -2- ανέπαφες συναλλαγές, συνολικού ύψους -54,43- αγγλικών λιρών, από -2- καταστήματα της πόλης.

Στην κατοχή των δραστών, σε κοντινό του εντοπισμού τους σημείο που υποδείχθηκε από τον έναν δράστη, καθώς και σε εγκαταλελειμμένη οικία στην πόλη της Λάρισας που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης κλοπιμαίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: -2- κατσαβίδια,
-3- κινητά τηλέφωνα,
-2- συσκευασίες καπνού,
-2- συρτάρια ταμιακής μηχανής,
-1- μεταλλικό κουτί υποδοχής συρταριού ταμιακής μηχανής,
-6- ταμιακές αποδείξεις,
-2- τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου &
το χρηματικό ποσό των -353,94- ευρώ και -8- δολαρίων Η.Π.Α.

Μέρος των προαναφερόμενων κατασχεθέντων αποδόθηκε στους, κατά περίπτωση, νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.