Όπως αποκαλύπτει το trikalazoom.gr αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μείνουν στο αναψυκτήριο στο Φρούριο Τρικάλων.
Το παρών ακίνητο παραμένει ανοίκιαστο και μέχρι αύριο θα στεγαστούν οι άνθρωποι εκεί μέσα. 
Τι δελτίο εξέδωσε πριν απο λίγο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.


"Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι για το ζήτημα των προσφύγων έχει εργαστεί μεθοδικά και με πρόγραμμα. Σεβόμενος και συμμεριζόμενος τα αναγνωρισμένα αισθήματα αλληλεγγύης του τρικαλινού λαού, συνέβαλε σημαντικά στη συζήτηση για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Αυτό το κέντρο ετοιμάζεται και θα λειτουργήσει σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο της Λάρισας, ως χώρος για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

- Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ζήτησε τηλεφωνικώς από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τη συμβολή του Δήμου στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ φιλοξενία ενός αριθμού προσφύγων.

- Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συμφώνησε στη φιλοξενία ενός μικρού αριθμού ατόμων (έως 200 άτομα) για ένα μικρό διάστημα (έως 10 ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Υπουργός).

- Ως χώρος επελέγη η υπάρχουσα εγκατάσταση στο Φρούριο, που δεν λειτουργεί. Ο Δήμος δεν μπορεί να δεσμεύσει εκ νέου τον χώρο άθλησης της νεολαίας και των τρικαλινών, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας.

Επομένως, ο Δήμος Τρικκαίων:
1. Συμβάλλει αποφασιστικά στη επίλυση του προβλήματος των προσφύγων
2. Σέβεται απολύτως την αλληλεγγύη που επέδειξαν και είναι διατεθειμένοι οι τρικαλινοί πολίτες, στηρίζοντας μεθοδικά τις αναπτυσσόμενες δράσεις.
3. Συνεχίζει τη διάθεση χώρου άθλησης στη νεολαία.
4. Λαμβάνει όλα τα μέτρα που σχετίζονται με την ασφαλή, ομαλή, με αίσθημα ανθρωπισμού, βελτιωμένη προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.