Μια τριάδα ληστών που φέρεται να σκότωσαν τρεις άνδρες σε ένα ταξίδι σερφ στο Μεξικό είχαν βάλει στο στόχαστρο το αυτοκίνητο των θυμάτων για να μπορέσουν να πάρουν τα ελαστικά του, αποκάλυψαν οι εισαγγελείς.

Η Εισαγγελία της Μπάχα στην Καλιφόρνια έδωσε στη δημοσιότητα πιο φρικιαστικές λεπτομέρειες για τις δολοφονίες των Αυστραλών αδελφών Τζέικ, 30 ετών, και Κάλουμ Ρόμπινσον, 33 ετών, και του Αμερικανού Τζακ Κάρτερ Ρόαντ, 30 ετών, που εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πόλη Ενσενάδα.

Τα πτώματα των τριών σέρφερ που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα αναγνωρίστηκαν την Κυριακή (5/5) από τις οικογένειές τους, δήλωσαν την Κυριακή οι εισαγγελείς της πολιτείας Μπάχα.

Η γενική εισαγγελέας Maria Elena Andrade Ramirez είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι φερόμενοι δολοφόνοι αποφάσισαν να στοχοποιήσουν τους σέρφερ όταν παρατήρησαν το φορτηγό και τις σκηνές τους. «Πλησίασαν, με σκοπό να τους κλέψουν το όχημά τους και να πάρουν τα λάστιχα και άλλα εξαρτήματα για να τα βάλουν στο παλιότερο μοντέλο που οδηγούσαν», είπε η Andrade Ramirez.

«Όταν πλησίασαν και τους έπιασαν, σίγουρα αντιστάθηκαν», πρόσθεσε. «Και αυτοί οι άνθρωποι, οι δράστες, έβγαλαν ένα όπλο και πρώτα σκότωσαν αυτόν που αντιστάθηκε στην κλοπή του οχήματος, και μετά ήρθαν οι άλλοι και συμμετείχαν στον αγώνα για να υπερασπιστούν την περιουσία τους και τον φίλο τους που είχε δεχτεί επίθεση, και τους σκότωσαν κι αυτούς».

Έκαψαν τις σκηνές και πέταξαν τα πτώματα σε πηγάδι

Μετά τη μοιραία σύγκρουση, οι ύποπτοι έκαψαν τις σκηνές των τριών ανδρών προτού πετάξουν τα σώματά τους σε ένα πηγάδι βάθους 15 μέτρων που απείχε τέσσερα μίλια από το σημείο της δολοφονίας, είπε. Στη συνέχεια οι κλέφτες και δολοφόνοι κάλυψαν το πηγάδι με σανίδες, επεσήμανε η εισαγγελέας.

«Ήταν κυριολεκτικά σχεδόν αδύνατο να το βρεις», διευκρίνισε η Andrade Ramirez για το πηγάδι.

Ακόμη και πριν οι σκοτωμένοι σέρφερ ταυτοποιηθούν επίσημα από τους συγγενείς τους, οι αρχές ήταν βέβαιες ότι τα πτώματα ανήκαν στους αδελφούς Robinson και στον Rhoad. Ένα φορτηγό, το οποίο κάηκε, βρέθηκε επίσης από τις αρχές σε κοντινή απόσταση και υποψιάζονταν ότι ανήκει στους σέρφερ.

Ένα τέταρτο σώμα, το οποίο είχε αποσυντεθεί άσχημα, βρέθηκε επίσης όταν ανασύρθηκαν τα άλλα τρία πτώματα. Πιστεύεται ότι είναι τα λείψανα ενός κτηνοτρόφου που είχε την ιδιοκτησία και εξαφανίστηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Χεσούς Χεράρντο Γκαρσία Κότα, γνωστό και ως Ελ Κέκας, τον φίλο του Άρι Ζιζέλ Γκαρθία Κότα και τον αδελφό του Κρίστιαν Αλεχάντρο Γκαρσία σε σχέση με την εξαφάνιση των τριών σέρφερ, αλλά δεν τους απήγγειλε κατηγορίες για φόνο. Τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους, ο Jesus Gerardo, πιστεύεται ότι συμμετείχε άμεσα στις δολοφονίες.

www.enikos.gr