Μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως-κινηματογραφική εκδοχή της όπερας “Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ” του Κορνήλιου Σελαμσή. Όπως επισημαίνει ο συνθέτης, πρόκειται για «ένα κράμα δύο μουσικών εγχειρημάτων: αφενός της παλιάς και αγαπητής κωμικής οπερέτας του Όφενμπαχ και αφετέρου μιας καινούριας όπερας – ή ίσως ενός έργου μουσικού θεάτρου που έχει εγκλωβίσει μέσα του θραύσματα από το παρελθόν».

Η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι μια σύγχρονη όπερα για εφήβους, ειδικά σχεδιασμένη για τη μαθητική κοινότητα. Κύριος στόχος της δράσης είναι η   εξοικείωση των μαθητών/τριών με την όπερα. Η φετινή δράση στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία”, στο οποίο το σχολείο μας συμμετείχε και δια ζώσης στο προηγούμενο σχολικό έτος.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ευγενία Καραγκούνη, μουσικό του 5ου Γυμνασίου,  που και φέτος επιμελήθηκε της δράσης και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μας να εξοικειωθούν μ΄αυτό το είδος της μουσικής και παράλληλα μέσα από τον μύθο της «Ωραίας Ελένης», να τους προβληματίσει σε θέματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων. Συγχαίρουμε και τους μαθητές/τριές μας που προετοιμάστηκαν κατάλληλα και συμμετείχαν ενεργά στη δράση.