Δύο ενημερωτικές εκπαιδευτικές συναντήσεις των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων με Αξιωματικούς της Τροχαίας Ν. Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και τη σημασία τήρησης των διατάξεών του. Άκουσαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, για τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του αερόσακου στο αυτοκίνητο, τη χρήση προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την κυκλοφοριακή αγωγή. Επίσης, παρακολούθησαν σχετικά ενημερωτικά βίντεο, έθεσαν αρκετά ερωτήματα και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για θέματα σχετικά.

Ευχαριστούμε θερμά τους Αξιωματικούς της Τροχαίας Ν. Τρικάλων, κ. Γκούτσια Αχιλλέα και κα. Παπαχαρίση Φωτεινή, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του σχολείου μας για την υλοποίηση της δράσης.

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις παραπάνω ενημερωτικές συναντήσεις: Στουκογεώργου Αναστασία ΠΕ78, Καλομπάτσου Αμαλία ΠΕ06, Μπαϊραχτάρης Σωτήριος ΠΕ11 και Μπίτη Σταυρούλα ΠΕ02.