Η Sabah γράφει ότι ο 67χτονος Έλληνας πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ομολόγησε ότι είναι «κατάσκοπος» της ΕΥΠ από το 2014-2022.Σύμφωνα με την Sabah δίνει μέρος της ομολογίας του φερόμενου «κατασκόπου», για το πως έγινε η στρατολόγησή του, αλλά και ποιοι τον στρατολόγησαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της Sabah, ο 67χρονος φέρεται να είπε στην ανάκριση:
«Με ρώτησαν εάν υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί στα τουρκικά σύνορα, εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, εάν τα σκυλιά ερευνούσαν στις συνοριακές πύλες. Ήθελαν να μάθουν λεπτομερώς για τα μέτρα που ελήφθησαν στα σύνορα με την Συρία. Ρώτησαν επίσης για αυτούς που εισήλθαν λαθραία στην Τουρκία από τη Συρία και εάν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση βίας εναντίον τους. Με ρώτησαν επίσης τι γνωρίζω για τον φωτισμό, τα μέτρα ασφαλείας, τα σημεία ελέγχου, τους αριθμούς περιπολιών, τα παράνομα σημεία διέλευσης, τις περιόδους που αυξάνονταν οι έλεγχοι στα τουρκικά σύνορα».
Η Sabah δίνει και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον φερόμενο ως «κατάσκοπο» της ΕΥΠ και τους τρόπους επικοινωνίας: «Μου έδωσαν ένα μικρό καινούργιο τηλέφωνο με κλειδί και μου είπαν να το χρησιμοποιώ, όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν μαζί μου. Η Κυριακή καταχώρησε το δικό της αριθμό με το αντρικό όνομα «Κυριάκος» και ο Νίκος με το γυναικείο όνομα «Σοφία» και με άφησαν να φύγω».
Η Sabah αναφέρει πως η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας έκανε μακροχρόνια έρευνες πριν συλλάβει τον 67χρονο. Η εφημερίδα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά αν οι έρευνες έγιναν και στον Ελλαδικό χώρο για τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα.