Θλίψη και οργή προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης όταν κινούμενη με το ποδήλατό της στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη, ένα φορτηγό την παρέσυρε με αποτέλεσμα το ποδήλατό της να σφηνωθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.

Παρόλο που διασωληνώθηκε στο ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, η 40χρονη κοπέλα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Η άτυχη 40χρονη πήγαινε όπως κάθε μέρα, με το ποδήλατό της στη δουλειά της. Δυστυχώς όμως, την ώρα που έστριβε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη, κινούνταν και ο οδηγός του φορτηγού προς την ίδια κατεύθυνση.

00:00
00:01




Μαραθωνοδρόμος με πολλές διακρίσεις

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε σπουδάσει Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία. Είχε προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική.



Ήταν μαραθωνοδρόμος και συνήθιζε να ξεκινάει την προπόνησή της από τα χαράματα ενώ τα Σαββατοκύριακα συνήθιζε να ασχολείται πολλές ώρες με τη μεγάλη της αγάπη, το τρέξιμο.

Είχε κερδίσει δύο φορές την 3η θέση πανελλαδικά και άλλες δύο φορές κατείχε την 4η πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Επίσης στο παρελθόν είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

https://www.zougla.gr/g