Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της χώρας μας, καθώς εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του Covid-19. 

Εκτάκτως μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση του Υφυπουργού και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης είναι δύο και αφορούν σε ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 15.30 το μεσημέρι της Κυριακής και εισήλθαν εσπευσμένα στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά σχετικά με κρούσμα της μετάλλαξης της νοτίου Αφρικής που εντοπίζεται στη χώρα, ενώ όσον αφορά στη μετάλλαξη της Βρετανίας έχουν ήδη βρεθεί τουλάχιστον 66 περιπτώσεις. 

Χθες, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 795 που ανακοινώθηκαν συνολικά στη χώρα.

Φωτογραφίες: thesstoday.gr

https://www.zougla.gr