Ανήμερα των Χριστουγέννων  οι πολίτες των Τρικάλων θα τιμήσουν και φέτος στο γιορτινό τραπέζι γαλοπούλες και γουρουνόπουλα. 

Η γαλοπούλα ψήνεται με γέμιση μέσα στον φούρνο, και η γουρουνάδα στο ταψί στο φούρνο ή στην ψησταριά.

Δεν λείπουν όμως και άλλα κρέατα, όπως τα αρνίσια παϊδάκια, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, τα λουκάνικα χωριάτικα, και οι μπριζόλες και τα κεμπάμπ όλα στα κάρβουνα.

Διάφορες σαλάτες συνοδεύονται με τα κρεατικά, ενώ το κρασί πίνεται με ρέγουλα (ένα ποτήρι περίπου).

Από γλυκά το παραδοσιακό μελομακάρονο έχει την τιμητική του, ενώ οι πάστες και οι τούρτες δίνουν μια διαφορετική εικόνα στο γιορτινό τραπέζι.

Από τιμές των κρεάτων για το γιορτινό τραπέζι, θα έχουμε πλήρη εικόνα εντός της εβδομάδας των Χριστουγέννων.