Οι περισσότεροι άνδρες που ξυρίζονται συνήθως χρησιμοποιούν αφρό ξυρίσματος και τα πλαστικά ξυραφάκια μια χρήσης.

Υπάρχουν και κάποιοι άνδρες που ξυρίζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, που είναι τα σαπούνια ξυρίσματος, το πινέλο βουρτσίσματος, και οι κλασικές μηχανές ξυρίσματος.

Το παραδοσιακό ξύρισμα βρίσκει νέους οπαδούς, και αυτό πλέον γίνεται χόμπι. Δεν είναι λίγοι youtubers που ανεβάζουνε βίντεο με το παραδοσιακό ξύρισμα, και τα views είναι υψηλά.

Για να μπορέσει να γραφεί το άρθρο, έπρεπε να γίνει δοκιμή, πως μπορεί να είναι κάτι το διαφορετικό το παραδοσιακό ξύρισμα απο τα συνηθισμένα που ξέραμε;

Πόσο στοιχίζει το παραδοσιακό ξύρισμα προς αγορά, σαπούνι, ή αλοιφές αν προτιμάτε ξυρίσματος, πινέλα ξυρίσματος ασβού ή χοίρου, ή συνθετικά, βάση στηρίγματος πινέλου ξυρίσματος, ξυριστική μηχανή, pre shave, after shave, και ξυραφάκια ξυρίσματος;

Οι τιμές ποικίλουν στο εμπόριο, καθώς τα πιο φθηνά στοιχίζουν: Ξυριστική μηχανή απο 12 ευρώ και άνω, ξυραφάκια, απο 50 λεπτά και άνω, σαπούνι ξυρίσματος stick 1.50 ευρώ και άνω, αλοιφή ξυρίσματος 1.60 ευρώ και άνω, πινέλο απο 4.00 ευρώ και άνω, pre shave απο 5.00 ευρώ και άνω, after shave απο 4.50 ευρώ και άνω.

Βέβαια αυτό το ξύρισμα θέλει και προσοχή στις μηχανές ξυρίσματος και στα ξυραφάκια ειδικά για αρχάριους.