Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των 18:00, μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική και τις υπόλοιπες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. 
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ και καταστήματα ψιλικών θα παραμένουν κλειστά από τις 00:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 05:00 της 26/09/2020 και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, ενώ εξαιρούνται τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία. 
Ανακοινώθηκε επίσης ότι από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν στις 5 το πρωί αντί στις 7 πμ.
Τα νέα αυτά έκτακτα μέτρα θα επιβληθούν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.
Σκοπός του μέτρου της αναστολής λειτουργίας είναι να περιοριστεί η πώληση αλκοόλ, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες. 
Ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων στην Περιφέρεια Τρικάλων
Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Τρικάλων μπαίνει σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης από αύριο στις 5 το πρωί, με απαραίτητη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και 4 άτομα μέγιστο όριο ανά τραπέζι σε καταστήματα εστίασης, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, στην οποία περίπτωση το όριο αυξάνεται στα 6 άτομα, ενώ θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.
 https://www.zougla.gr/