Δεν είναι λίγοι συμπολίτες που ποστάρουν αυτές τις ημέρες την παρακάτω ανάρτηση  στο Facebook.
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι χρήστες στο facebook που δεν ψάχνουν αν είναι αληθινό ή ψεύτικο το παρακάτω κείμενο. 
 «Γεια σας μην ξεχνάτε ότι αύριο ξεκινάει ο νέος κανόνας του facebook όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες σας. Μην ξεχάσετε την προθεσμία σήμερα!!! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο εναντίον σας. Όλα όσα έχετε δημοσιεύσει γίνονται δημόσια από σήμερα και μηνύματα που έχουν διαγραφεί ή φωτογραφίες δεν επιτρέπονται. Δεν κοστίζει τίποτα για ένα απλό αντίγραφο και πάστα.
Δεν δίνω στο Facebook ή σε οποιαδήποτε οντότητα που σχετίζεται με το Facebook για να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες, τις πληροφορίες, τα μηνύματα ή τις δημοσιεύσεις μου, τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον.
Με αυτή τη δήλωση, δίνω ειδοποίηση στο facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά η εξάπλωση, η αντιγραφή, η διανομή, ή η λήψη οποιαδήποτε άλλη πράξη εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτική και εμπιστευτική πληροφορία. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μπορεί να τιμωρηθεί από το νόμο (UCC 1-308 1 308-103 και το νόμο της Ρώμης.
Σημείωση: Το Facebook είναι πλέον δημόσιος φορέας. Όλα τα μέλη πρέπει να δημοσιεύουν ένα σημείωμα σαν αυτό. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψεις αυτή την έκδοση. Αν δεν δημοσιεύετε μια δήλωση τουλάχιστον μια φορά θα επιτρέπει τη χρήση των φωτογραφιών σας, καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στις ενημερώσεις κατάστασης του προφίλ.
Μην το μοιράζεσαι. Αντίγραφο και επικόλληση.
Ο νέος του αλγόριθμος επιλέγει τα ίδια άτομα - περίπου 25-που πρόκειται να διαβάσει τις δημοσιεύσεις σας.
Κρατήστε το δάχτυλό σας χαμηλά οπουδήποτε σε αυτή τη δημοσίευση και το "αντίγραφο" πρόκειται να εμφανιστεί. Κάντε κλικ στο "αντιγραφή". στη συνέχεια πηγαίνετε στη σελίδα σας, ξεκινήστε μια νέα δημοσίευση και βάλτε το δάχτυλό σας οπουδήποτε στο πεδίο στα λευκά. Η "πάστα" πρόκειται να εμφανιστεί. Αυτό πρόκειται να περάσει γύρω από το σύστημα».