Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και
Σταγών κ. Χρυσόστομος επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού προϋπάντησε πανδήμως έμπροσθεν του Δημαρχείου Πύλης Τρικάλων την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος και το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας».

Την Ιερά Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης ενώ την Ιερά Εικόνα της Παναγίας κόμισε ο Ιερομόναχος Αθανάσιος Ιβηρίτης.

Μετά το πέρας της υποδοχής, με ευλάβεια κλήρος και λαός, συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Εικόνος της Παναγίας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης με την συνοδεία της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς Λαρίσης και αντιπροσωπιών τοπικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την άφιξη την Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ναού π. Δημήτριο Κατσαρό.