3 σκύλοι και 4 γάτες βρήκαν φρικτό θάνατο από δηλητηριασμένα δολώματα σήμερα στο κέντρο της πόλης. Αν και υπήρχε άμεση κτηνιατρική περίθαλψη από το Φιλοζωικό Σωματείο Artemis στα 2 σκυλιά για τα οποία υπήρχε ενημέρωση, τα άτυχα ζώα δεν τα κατάφεραν.
Τα ζώα που απεβίωσαν είναι:
1. Αρσενικός σκύλος, τιγρέ, μεγαλόσωμος . Κυκλοφορούσε στο κέντρο των Τρικάλων και συνήθως κοιμόταν επί της οδού Βύρωνος.
2. Αρσενικό τσομπανόσκυλο, λευκό-μαύρο. Επίσης κυκλοφορούσε στο κέντρο των Τρικάλων και συνήθως κοιμόταν κοντά σε εισόδους από μεγάλα καταστήματα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.
3. Θηλυκή σκυλίτσα (στειρωμένη), μαύρο με λίγο καφέ-μπεζ. Κυκλοφορούσε στο κέντρο και στην περιοχή της Αγίας Μονής, επίσης πολύ φιλική.
4. Τέσσερις (4) γάτες στην κεντρική πλατεία, μαμά με 3 μωράκια που δεν απομακρύνονταν απ την περιοχή τους.
Παρακαλούμε όποιος βρισκόταν πριν από τις 08.00 π.μ. ώρα (όπου έλαβε χώρα το πρώτο περιστατικό) στην περιοχή της κεντρικής πλατείας - Βύρωνος με Κανουτά και αντιλήφθηκε κάτι να μας ενημερώσει.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ (!!!), για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.