Την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα
1 του ΤΕΦΑΑ, σε συνεργασία του ΤΕΦΑΑ με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», θα γίνει η κοινή εκδήλωση Εθελοντών Δοτών Μυελού
των Οστών. Το σημαντικότερο είναι ότι μετά τις ομιλίες όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες συμπληρώνοντας αίτηση, με την ομάδα του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» να συλλέγει το στοματικό
επίχρισμα.
Παρακαλώ πολύ μέσα στην εβδομάδα οι διδάσκοντες να υπενθυμίσουν με κάθε
τρόπο όλους τους φοιτητές τους για την εκδήλωση και την σημαντικότητά της και να τους παροτρύνουν να είναι όλοι παρόντες.

Η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας από το 1999 προσπαθεί για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Σήμερα, έχει ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με το ‘’Σύλλογο Όραμα Ελπίδας’’ ώστε η ιδέα αυτή να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών καθώς η Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών είναι η μόνη λύση σε ένα σύνολο ασθενειών που δεν μπορούν να θεραπευθούν με άλλο τρόπο.

Η όλη διαδικασία αρχικά, εκφράζεται με το πρωταρχικό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο που υποφέρει και μεταφράζεται με την εθελοντική προσέλευση για τον αρχικό έλεγχο ιστοσυμβατότητας έως την ηλικία των 45 ετών,με τη λήψη αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) αφού συμπληρωθεί η κατάλληλη αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη.
Δημήτρης Κουτεντάκης''