Post Top Ad

11 Μαρ 2019

Γιατί τρώμε λαγάνα τη Καθαρά Δευτέρα;

Στην Ελλάδα την καταναλώνουμε κάθε Καθαρά Δευτέρα μετά τις εορτές και την καλοφαγία των Αποκριών.
Πρόκειται για άρτο που δεν ζυμώνεται, και αυτό το έθιμο χάνεται στα βάθη των χρόνων του ελληνισμού. 
Το ψωμί λαγάνα χρησιμοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς την νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο υπό την αρχηγία του Μωυσή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....