Ποιο θα το περίμενε ο «Βασιλιάς» του καφέ ο φραπέ θα έχανε απο το φρέντο. 
Σχεδόν όλοι μας έχουμε πιει φραπέ με γάλα στα Τρίκαλα, και πολλές καφετέριες έφτιαχναν τον τέλειο καφέ τις δεκαετίες των 80 - 90s. 
Τα άτιμα τα χρόνια περνούν γρήγορα, και πολλά άλλαξαν απο τότε στα Τρίκαλα, ακόμη και η συνήθεια του καφέ.
Από τον παραδοσιακό φραπέ, που μεγάλωσαν γενιές συμπολιτών μας, φθάσαμε στον καφέ φρέντο. 
Στις καφετέριες της πόλης μας, η πλειοψηφία των πελατών παραγγέλνει καφέ φρέντο, ίσως να θεωρείται ντεμοντέ να πίνεις φραπέ, σύμφωνα με την νέα γενιά ανθρώπων. 
Ο φραπέ ή φραπές στην τοπική διάλεκτο, σήμα κατατεθέν καφές στα χωριά των Τρικάλων, άλλαξε ακόμη και εκεί, ο φρέντο σερβίρεται παγωμένος και πίνεται σε όλα τα καφενεία. 
Σε θέματα γεύσεις, ο φρέντο είναι καλύτερος απο τον φραπέ, αναλόγως και τα γούστα του καθενός.