Μέχρι το τέλους του 2018, οι πολίτες στην Ελλάδα θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες με νέες βιομετρικές. 
Οι νέες ταυτότητες θα φέρουν πάνω ένα τσιπ, περίπου με αυτό που έχουν οι κάρτες τραπέζης, και εκεί μέσα θα αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία του κατόχου της ταυτότητας. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του trikalazoom.gr, τα στοιχεία του πολίτη που θα αποθηκεύονται στο τσιπ, θα είναι κυρίως τα βιομετρικά του, όπως η ίριδα ματιού, το DNA, και το δαχτυλικό αποτύπωμα.
Πέρα απο αυτά, το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του κατόχου της ταυτότητας θα αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων μέσα στο τσιπάκι τύπου RFID.
Ο έλεγχος των αστυνομικών αρχών στις νέες ταυτότητες με βιομετρικά χαρακτηριστικά, θα γίνεται κυρίως με ένα μηχάνημα τύπου σκάνερ πάνω στο τσιπ, όπως γίνονται και με τις κάρτες τραπέζης στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. 
Η ακτινοβολία - μικροκύματα που θα εκπέμπει αυτό το τσιπ στις νέες ταυτότητες δεν έχει καθοριστεί ακόμη. 
Οι νέες ταυτότητες θα είναι ίδιες με εκείνες των υπολοίπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Το αγκάθι για τις νέες ταυτότητες με ενσωματωμένο τσιπ θα είναι η αντίδραση των Χριστιανών, που δεν θέλουν λόγω της θρησκείας να έχουν το χάραγμα του αντιχρίστου πάνω σε αυτές τις ταυτότητες.