Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στον Μύλο του Ματσόπουλου  στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων των Τρικάλων. 

Το «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Στο φετινό Φεστιβάλ μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων  είχαν την ευκαιρία  να γνωριστούν, να συζητήσουν, παίξουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να παρουσιάσουν   καλλιτεχνικές δραστηριότητες που υλοποίησαν  στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, τηρώντας την παράδοση ετών συμμετείχαν και φέτος σ’ αυτό το Φεστιβάλ.  Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασαν ένα τραγούδι  που έγραψαν οι ίδιοι. Η μουσική δημιουργία ήταν  αποτέλεσμα αγαστής  συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου των τμημάτων της Β’ τάξης και είχε σα θέμα την ειρηνική συμβίωση και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Το τραγούδι είχε τον τίτλο «Μαζί θα φτιάξουμε τον κόσμο απ’ την αρχή».  Την  συνολική επιμέλεια της δημιουργίας, την καθοδήγηση των μαθητών/τριών και την οργάνωση  της δράσης είχε η εκπαιδευτικός του 5ου Γυμνασίου  κ. Καραγκούνη Ευγενία ενώ η κ. Άρτεμις  Ψύρρα και ο κ. Νικόλαος Παπαγιαννούλης συνέβαλαν   στην επιτυχημένη  υλοποίηση της δράσης. Συγχαίρουμε τα  παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους για τα εμπνευσμένα έργα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  δημιουργία του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων  θα ντύσει μουσικά και βίντεο που θα παραχθεί από το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

Το Φεστιβάλ οργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενώ συνεργάστηκαν ο Δήμος Τρικκαίων και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί τις καλλιτέχνιδες- εμψυχώτριες  κ. Σόνια Ντόβα, κ.  Ειρήνη Γκότση και  κ. Αντονέλλα Χήρα για τον άψογο συντονισμό και οργάνωση των δράσεων, ασκήσεων και  παιχνιδιών. Οι μαθητές/τριες μας  με τη βοήθειά τους και μέσα από το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό κατάφεραν   να  διαδράσουν μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν, να συνδημιουργήσουν και να συνυπάρξουν όλοι ΜΑΖΙ.