Σε συνέχεια του από 17-12-2020 δελτίου τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 44χρονου (σήμερα) ημεδαπού και την κατάσχεση περισσότερων από 150.000 λαθραίων καπνικών προϊόντων και μετά από εντολή του κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δεύτερη αυτοτελής δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 44, 40 και 46 ετών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες ως μέλη κυκλώματος διακίνησης και πώλησης λαθραίων καπνικών προϊόντων φρόντιζαν για την εξασφάλιση «επιχειρησιακών» οχημάτων, ώστε η δράση της οργάνωσης να γίνεται απρόσκοπτα και παραπλανώντας τις αρμόδιες Αρχές, με τους εξής τρόπους:Είτε προχωρούσαν στην κλοπή οχήματος ή στην εισαγωγή του από χώρα του εξωτερικού, χωρίς όμως να κινήσουν τις διαδικασίες ταξινόμησης, και στη συνέχεια αλλοίωναν τον αριθμό πλαισίου και τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε νόμιμα οχήματα ιδίας μάρκας, τύπου και χρώματος.
Είτε μέλος του κυκλώματος εμφανιζόταν ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας και με πλαστά στοιχεία ταυτότητας μεταβίβαζε στο όνομα του νόμιμα αποκτηθέν μεταχειρισμένο όχημα προκειμένου να υφαρπάξει την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες από τη υπηρεσία μεταφορών. Στη συνέχεια, με βάση τα πλαστά αυτά στοιχεία του ιδιόκτητη του οχήματος, τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες δημιουργούσαν απροσδιόριστο αριθμό οχημάτων «κλώνων».

Από την περαιτέρω έρευνα ανωτέρω αστυνομικών για τα τρία οχήματα που είχαν βρεθεί σε προαύλιο χώρο της επιχείρησης προέκυψε ότι το ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό δεν είχαν ταξινομηθεί στη χώρα μας και αποτελούσαν αυτοκίνητα «κλώνους».

Επιπλέον, τον Μάιο και Δεκέμβριο του 2022 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην περιοχή της Νικόπολης και στο κέντρο της πόλης δύο επιπλέον Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα «κλώνους» της οργάνωσης τα οποία κατασχέθηκαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.