«Εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Με την επιβολή ιατρικής πράξης προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβληθεί στους υγειονομικούς που ήδη βρίσκονται σε αναστολή καθώς δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους, και αφού κατακρεούργησε το ΕΣΥ, τώρα έφτασε να τους απειλεί με απόλυση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έστειλε τελεσίγραφο απειλώντας τους ότι εάν δεν εμβολιαστούν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ.

«Με τα δεδομένα της πανδημίας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο», είπε αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας, συμπεραίνοντας ότι « όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ».

Στη Βουλή ο υπουργός Υγείας θέλοντας να καλύψει την κυβερνητική ανεπάρκεια τα έριξε στην πανδημία που ωστόσο η χώρα είναι αντιμέτωπη σχεδόν δύο χρόνια.

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ» διεμήνυσε .

www.avgi.gr/