Την 6η Δεκέμβρη 2008, στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας γνωστός με το παρατσούκλι «Ράμπο» πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η κρατική δολοφονική καταστολή αποτελεί την αφορμή που φέρνει στο προσκήνιο την πολιτική εξέγερση των επόμενων.Το γεγονός αυτό, πυροδοτεί ένα πλήθος αντιδράσεων εκ μέρους του κινήματος συνοψίζοντας μια δεκαετία καταπίεσης και εξαθλίωσης του λαού από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Καταλαμβάνεται οι σχολές σε όλες τις πόλεις και από το πρώτο βράδυ ακόμη, πραγματοποιούνται σφοδρές οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με κλιμακούμενη ένταση η οποία, πολύ σύντομα, ξεπερνά τον χώρο των Εξαρχείων και επεκτείνεται σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Το ίδιο συμβαίνει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με μεγάλους αριθμούς διαδηλωτών και συγκρούσεις τις επόμενες μέρες. Επίσης, καταλαμβάνονται πολλά δημαρχεία και δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα. Είναι πλέον πασιφανές, ότι δεν πρόκειται περί μιας κανονικότητας της χώρας, ενώ τα πολιτικά υποκείμενα που συμμετέχουν στις διαδικασίες, την θέτουν ως εξέγερση.

Για 18 μέρες στο σύνολο της χώρας δεν υπάρχει καμία άλλη επικαιρότητα πέρα από τη σύγκρουση των εξεγερμένων με το κράτος των αφεντικών.

Τότε που μια κρατική δολοφονία έγινε αφορμή μαζικής αντεπίθεσης και το «Κράτος του Μπάτσου» ένιωσε το φόβο του ταξικού κινήματος, η Εξέγερση δεν ήταν σύνθημα αλλά πραγματικότητα. Σήμερα, παλεύουμε ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει στήσει ένα αστυνομικό κράτος καταστολής, με διατάγματα για απαγορεύσεις κυκλοφορίας - συναθροίσεων - διαδηλώσεων - απεργιών. Ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας, των απολύσεων, της κορονοϋστερίας, των κοινωνικών διαχωρισμών και των μηχανισμών ελέγχου του πληθυσμού.

Να τσακίσουμε τα καταναγκαστικά πλαίσια και τους ελέγχους πειθάρχησης που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική με αφορμή τον COVID-19. Ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα σπάμε στην πράξη το σημείο της «εθνικής ενότητας» στην υποτιθέμενη μάχη με τον «κοινό – αόρατο εχθρό». Μοναδικός εχθρός της εργατικής τάξης είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ δολοφονεί καθημερινά είτε με τα όπλα των μπάτσων, είτε με τους θανάτους από την διάλυση του ΕΣΥ, είτε με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η μάχη για την ανατροπή χτίζεται από σήμερα! Για την ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστική αριστεράς με το όραμα της Κομμουνιστικής Εξέγερσης για την ανατροπή του αστικού κράτους και του καπιταλισμού.

Ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενάντια στην εθνική ενότητα, με όπλο την Εξέγερση και τον ΔιεθνισμόΔιαδήλωση Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 6μμ Προπύλαια.
https://athens.indymedia.org/post/1615798/