Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ με κόκκινο καπέλο και μάσκα, έκανε την ερώτηση στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.  
«Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο και των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και ναι κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής: 

«Δε θα δεχτώ να προσβάλετε εμένα σε αυτό το γραφείο ή τους Έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι δεν υποστηρίζονται από γεγονότα όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μία προσφυγική κρίση με μεγάλη ένταση και σώζει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα».

«Να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν το προσφυγικό και στέλνουν πολίτες από μία ασφαλή χώρα, την Τουρκία. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Έχουμε σκληρή αλλά δίκαια πολιτική στο προσφυγικό».


ΒΙΝΤΕΟ Η ΑΥΓΗ Εφημερίδα της Αριστεράς