Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δράσεις με τους εξής στόχους.
να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·
να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης·
να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων ενθαρρύνθηκαν, από τις καθηγήτριες ξενών γλωσσών του σχολείου να δημιουργήσουν ζωγραφιές, να δώσουν προτεραιότητα στην μελέτη γλωσσών και να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.
Όταν καταλαβαίνουμε και μιλούμε ξένες γλώσσες, διευκολύνεται η ζωή μας στα ταξίδια μας στο εξωτερικό και η γνωριμία μας με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Η γνώση ξένων γλωσσών ανοίγει επίσης τις πόρτες για νέες φιλίες, νέες κουλτούρες και νέες ευκαιρίες. Για αυτό σας προτρέπουμε να αρχίσετε άμεσα την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Το σχολείο συγχαίρει τους/τις εκπαιδευτικούς κ. Αναστασιάδου, κ. Γκούμα, κ. Καραθανάση, κ. Καμπόση και κ. Σταφυλά που ανέλαβαν να διοργανώσουν ποικίλες δράσεις για τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.