Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σε ό,τι αφορά τα πρώτα λουκέτα σε τμήματα σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Βάσει του μέτρου «50%+1», βρέθηκαν 11 παιδιά θετικά στον κορονοϊό στο τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών και έτσι το τμήμα έκλεισε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, έως ότου επιστρέψουν στην τάξη. Σημειώνεται πως η τηλεκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά που νοσούν.

«Μέχρι στιγμής η δια ζώσης λειτουργία δεν επιβάρυνε τη δημόσια υγεία, χάρη στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που είναι πολύ αυστηρά, συγκεκριμένα και επικαιροποιημένα», υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων.

«Νομίζω και σας το λέω με απόλυτη ακρίβεια ότι είναι τρεις οι αρνητές που βρίσκονται σε αναστολή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, άλλα να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένα πληθυσμό εκατόν ογδόντα χιλιάδων εκπαιδευτικών», τόνισε η υφυπουργός σχολιάζοντας το μικρό αριθμό των αρνητών εκπαιδευτικών.

«Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών δεν είναι υποχρεωτικοί. Το έκαναν μόνοι τους, με ευσυνειδησία», συμπλήρωσε η κ. Μακρή για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.
Πηγή: Live News

https://www.newsit.gr/