Τις πρώτες εικόνες μέσα από τη Μονή Πετράκη, όπου ιερέας που καθαιρέθηκε επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες, σας παρουσιάζει το newsit.gr.
Το θέαμα σοκάρει. Όπως θα δείτε, στο πάτωμα υπάρχουν αίματα από τα τραύματα που υπέστησαν οι επτά Μητροπολίτες και ο ειδικός φρουρός, καθώς και ράσα που καταστράφηκαν από το καυστικό υγρό.

Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως ο ιερέας από την Βέροια είχε ήδη καθαιρεθεί πρωτόδικα, ενώ σήμερα (23.06.2021) εκδικαζόταν η έφεση, με τον -μετέπειτα- δράστη να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα ήταν για τον ίδιο «βαρύ». Στο άκουσμα της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και το έριξε πάνω στην έδρα, όπου κάθονταν επτά μητροπολίτες.


Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή, ωστόσο τον πρόλαβε ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στη Μονή Πετράκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι αυτός στα πάνω και κάτω άκρα.

Μονή Πετράκη

Τραυματίες είναι ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος -ο οποίος είναι και ο πιο σοβαρά τραυματισμένος, με πρόβλημα στο μάτι- ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος, και οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσάνδρειας, Ζακύνθου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός και δύο δικηγόροι (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά τους τραυματίες).

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Δρυϊνουπόλεως και Γουμενίσσης θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μητροπολίτης Άρτης μετέβη με τα πόδια στο νοσοκομείο, καθώς δεν είχε σοβαρά τραύματα και θα πάρει εξιτήριο, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Σοκαρισμένος ο Ιερώνυμος

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου αρχικά διακομίσθηκαν και οι επτά Μητροπολίτες, που δέχθηκαν την επίθεση με καυστικό υγρό, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

“Να πω ενα μεγαλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δυσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: “Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας”.

www.newsit.gr/