Δεν απέκλεισε νέο επίδομα στους υγειονομικούς ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPΗΑ, προαναγγέλοντας παράλληλα πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις μειωμένων ενοικίων.

Για την πιθανότητα μείωσης των τελών κυκλοφορίας είπε πως δεν μελετάται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Ο Χρήστος Σταϊκούρας απέρριψε σενάριο μείωσης μισθών στο δημόσιο, ενώ αναφορικά με νέα μέτρα στήριξης δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση δεδομένης της ασάφειας των υγειονομικών συνθηκών. Ο ίδιος δεσμεύθηκε για την παράταση των μέτρων στήριξης για όσο χρειασθεί, τονίζοντας πως σε καμία χώρα δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι απώλειες.


Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως το 2021 θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 Επιστρεπτέες, θα ενισχυθεί επίσης η υγεία αλλά και οι παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων. Αν κάποιοι κλάδοι είναι κλειστοί, θα υπάρξει έμφαση στις αναστολές και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα Συν-Εργασία επίσης θα συνεχισθεί.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στις οφειλές γιατί «με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει σε 3-4 μήνες».

Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για το τι θα γίνει από τον Απρίλιο του 2021 και μετά γιατί δεν έχουμε τα δεδομένα, είπε. «Το τι θα γίνει μετά από ένα τρίμηνο θα το δούμε», επισήμανε. «Άλλο διαγραφή, άλλο μεγαλύτερη παράταση, άλλο περισσότερες δόσεις» πρόσθεσε.

https://www.tromaktiko.gr/

Πηγή