Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως προσδοκούν ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση Σούδας στην Κρήτη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις δηλώσεις που παραχώρησε σημείωσε ότι με τον Πομπέο συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μία στιγμή που παλιοί εχθροί γίνονται φίλοι, όπως το Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Μεσόγειο δεν πρέπει να σηκώνονται κύματα αντιπαλότητας, ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια περιοχή-κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα.

Οι διερευνητικές επαφές προσδοκούμε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα, δήλωσε ο Μητσοτάκης και ανέφερε ότι τώρα πια έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας.

Η ένταση μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ δεν συμφέρει κανέναν, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτό το συμμερίζεται και ο Πομπέο.

«Το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να μένει η σταθερή πυξίδα για όλους μας», σημείωσε.

Ο Πομπέο από την πλευρά του υπογράμμισε ότι στηρίζουν τις τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και ότι είναι υπέρ της συνέχισης αυτού του διαλόγου εντός της Συμμαχίας.

 https://www.trt.net.tr