Καταγράφεται ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Αυτό ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε τηλεδιάσκεψη κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Κουρμούσης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη και ολοκληρώνεται με μία κίνηση, δηλαδή να δηλώσει ο ενδιαφερόμενος δανειολήπτης τον εκπρόσωπό του, είτε λογιστή είτε δικηγόρο ή σύμβουλο. Η αμοιβή του εκπροσώπου πληρώνεται απευθείας από την τράπεζα και μετέπειτα επιμερίζεται στο δάνειο». Αναφερόμενος στο οικονομικό σκηνικό, που έχει δημιουργήσει η πανδημία για το επιχειρείν, τόνισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η επιτυχία του νέου πλαισίου γίνεται καλύτερα αντιληπτή, εάν συγκριθούν αυτά τα νούμερα με τα αντίστοιχα του παλιού προγράμματος επιδότησης δανείων του ν.4605/2019. Σύμφωνα με αυτά, από τις 3/8/2020, που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν σε αυτή 120.116 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, άνω των 60.000 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ συζητήθηκε η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την επέλαση της πανδημίας και, ειδικότερα, τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη φετινή ΔΕΘ καθώς, αναμένhttps://www.enikos.gr/