Έντονη ανησυχία προκαλεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό Facebook, το «κίνημα» που φαίνεται να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις μέσα από το γκρουπ «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».
Το γκρουπ δημιουργήθηκε την Τρίτη, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου - με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας- και ήδη μετρά περισσότερα από 13.000 μέλη μέσα σε λιγότερο από δυο ημέρες λειτουργίας. 
Το εν λόγω γκρουπ, δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. 
Θερμοί υποστηρικτές του φαίνεται πως είναι κατά κύριο λόγο γονείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα, σε μια άκρως κρίσιμη στιγμή που τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται δραματικά στη χώρα. 
Κάποιοι μάλιστα γονείς υποστηρίζουν ότι προτιμούν το παιδί τους να χάσει τη σχολική χρονιά και να μην πάει καθόλου στο σχολείο, ενώ άλλοι πάλι υπόσχονται στα παιδιά τους για δώρο μια σοκολάτα για κάθε... μάσκα άλλου παιδιού που θα φέρνουν στο σπίτι ως «λάφυρο». 
Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου, μια διαπίστωση που ωστόσο έχει καταρριφθεί από πολλούς επιστήμονες. 
Tην ίδια ώρα, συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση μάσκας στα σχολεία. 
Παρακάτω ακολουθεί μέρος των αναρτήσεων του γκρουπ: 





 https://www.zougla.gr/