Η Γ΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, επισκέφθηκε την Αθήνα.

1η στάση σ΄ αυτό το ταξίδι η Μαρίνα του Φλοίσβου στο Φάληρο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», το οποίο τιμά με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το επιβλητικό κτήριο του Ιδρύματος «Νιάρχος». Παιδεία, πολιτισμός και βιωσιμότητα είναι τα τρία κύρια στοιχεία που συνδύασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano σ΄αυτό το υψηλής αισθητικής έργο. Το όλο έργο αποτελεί υπόδειγμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Επόμενος σταθμός η Βουλή των Ελλήνων. Στην είσοδο του κτηρίου μας περίμεναν οι βουλευτές του ν. Τρικάλων με τους οποίους γνωριστήκαμε και συζητήσαμε διάφορα επίκαιρα θέματα. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο κτήριο το οποίο έχει μακρά ιστορία και συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη Δημοκρατία. Κατόπιν ξεναγηθήκαμε στο χώρο και τέλος επισκεφθήκαμε την αίθουσα συνεδριάσεων. Με έκπληξη ακούσαμε από τα μεγάφωνα της Βουλής τον κ. Τασούλα, πρόεδρο της Βουλής, να καλωσορίζει το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στην επίσημη συνεδρίαση.

Μετά την επίσκεψη στην Βουλή απολαύσαμε ένα γευστικό δείπνο με συνοδεία ζωντανής μουσικής και έτσι έκλεισε η πρώτη ημέρα της επίσκεψής μας στην Αθήνα.

Η 2η ημέρα ήταν επίσης πολύ απαιτητική. Αφού πήραμε ένα πλούσιο πρωινό, ξεκινήσαμε με επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά. Ακούσαμε και μάθαμε για την μακρά ιστορία της στολής των ευζώνων και εντυπωσιαστήκαμε. Επόμενος σταθμός ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Κατόπιν κατηφορίσαμε προς το νέο μουσείο της Ακρόπολης Με δέος παρακολουθήσαμε την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική του κτηρίου και τα μοναδικά του εκθέματα. Ενημερωθήκαμε για την ιστορία τους, βιώσαμε μια μοναδική εμπειρία που όλοι μας θέλουμε να την επαναλάβουμε.

Μετά τις 2:00 το μεσημέρι ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι από την επίσκεψή μας στην Αθήνα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα. Ευχαριστούμε πολύ το σχολείο μας και τους καθηγητές μας κ. κ. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα, κ. Βακουφτσή Παναγιώτα, κ. Γραδούλα Άντα και κ Ζυγουράκη Στέργιο για την ευκαιρία που μας έδωσαν να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο.

Μακάρι τέτοιες ευκαιρίες να δίνονται σε όλους τους μαθητές/τριες.

Για την Γ΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ζαραμπούκα Κατερίνα