Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε προεκλογική ομιλία στο Βόλο και τόνισε τα εξής: 

«Βγάλαμε τη χώρα από την κατάσταση πολιορκίας και άρσης της εθνικής κυριαρχίας, βγάλαμε τη θηλιά όταν τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν να το κάνουν.


Η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015. Ο ένας το 2009 παρέδωσε 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα. Ο άλλος το 2010 έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης. Ο τελευταίος έφτασε την ανεργία στο 28% και στο 60% για τους νέους, έφερε τα λουκέτα στην αγορά.


Δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ ότι εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ότι καθαρίσαμε από τα άπλυτα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Γι αυτό μας πολεμούν με τόσο λύσσα, με όλη τη δύναμη πυρός που έχουν συγκεντρώσει στα ΜΜΕ.

Έριξαν τη χώρα στον γκρεμό και τώρα που εμείς, με δυσκολίες και λάθη αλλά με έντιμο αγώνα, καταφέραμε να την βγάλουμε σε ξέφωτο, όλοι αυτοί μας κουνάνε το δάκτυλο. Μας λένε ότι η χώρα είναι ιδιοκτησία τους, ότι οι ίδιοι είναι κληρονόμοι. Φώναζαν ‘βάστα Γερούν’όταν δίναμε τις μάχες και τώρα θέλουν πάλι τα κλειδιά της χώρας. Τα κλειδιά του ταμείου που τώρα το ξαναγεμίσαμε. Θα το κάνουμε;

Το 2015 ήρθαμε για να ενώσουμε, όχι για να πάρουμε τη ρεβάνς από τις ημέρες του διχασμού. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αλλιώς, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα νύχια του ΔΝΤ.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι στην ιστορία για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε»