Την ανάκληση της παρτίδας, R8A069 (ημ. ληξ.:03/20121) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “VINYL εξεταστικά γάντια μιας χρήσης, Silky Soft Gloves, Eλαφρώς πουδραρισμένα, μη αποστειρωμένα, αμφιδέξια, XL”. 

Στην ανακαλούμενη παρτίδα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η αντοχή (δύναμη θραύσης) και η υδατοστεγανότητα (αριθμός οπών) ήταν εκτός ορίων. Επίσης, επί της εξωτερικής συσκευασίας δεν αναγράφεται ο κατασκευαστής και ο επίσημος εισαγωγέας στην ΕΕ. 

Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας. 

Η εταιρεία G.P.PRODUCTS A.E. (ΧΑΡΜΑΝΗΣ) ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ η οποία έχει εισάγει και διαθέσει την παρτίδα του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να την αποσύρει. 

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Χολαργός, 14/05/2019 Αρ. Πρωτ.: 61500 Ανάρτηση στο διαδίκτυο Προς : G.P.PRODUCTS A.E. Ταχ. Δ/νση: Πέτρου Ράλλη 76 122 41 Αιγάλεω Αθήνα 2 Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.