Για δέσμευση επιστροφής των εργαζομένων στον 18ο αιώνα, με επταήμερη εργασία, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας πως «προχώρησε ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο». Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Μαξίμου αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της Ν.Δ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό».
http://www.newsnowgr.com/article/1259741/maximou-o-k-mitsotakis-den-desmefthike-gia-13i-syntaxi-alla-desmeftike-gia-eptaimeri-ergasia.html
«The New Daily Mail»
TheNewDailyMail