Οι περισσότεροι καταναλωτές στην αγορά ψαριού αγχώνονται αν θα είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο.
Το trikalazoom.gr σας παρουσιάζει τρόπους να ξεχωρίζει κάποιος ένα ψάρι αν είναι φρέσκο στην αγορά.

Να μυρίζει θαλασσινό νερό και φύκια.

Δέρμα σκληρό, να μη πατιέται με το δάχτυλο και κάνει λακκούβα.

Τα βράχια να έχουν φυσικό κοκκινωπό χρώμα.

Τα μάτια να γυαλίζουν, κυρτά με κόρη μελανή, να μη έχουν χρωματισμό προς το άσπρο γιατί είναι μπαγιάτικα.

Τα λέπια και βράγχια να είναι ισχυρά, να μη ξεκολάνε απο το τράβηγμα απο το δέρμα.