Σοκ προκαλεί η είδηση ότι το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του, στην οδό Άννινου.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν 17 κάλυκες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ένα άτομο που επέβαινε σε μηχανάκι τύπου Beverly προσήχθη για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, επειδή το όχημά του έμοιαζε με εκείνο των εκτελεστών, ωστόσο τελικά διαπιστώθηκε πως δεν σχετίζεται με την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερο.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από το σημείο μέσα από την κάμερα της «Ζούγκλας»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr από τις έρευνες των ειδικών της αστυνομίας στον τόπο όπου σημειώθηκε η δολοφονία:

Κάτοικοι της περιοχής πάντως, μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr αναφέρουν πως παρόλο που ήταν στα σπίτια τους στην ίδια γειτονιά όπου συνέβη η δολοφονία, δεν άκουσαν ήχο έντασης που να παραπέμπει σε πυροβολισμό. Δείτε τις μαρτυρίες κατοίκων:

00:00
00:31


Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, μετέβη στο σημείο της δολοφονίας και προχώρησε σε δηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όποιος με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι κλείνει το στόμα των δημοσιογράφων απατάται». Δείτε τις δηλώσεις της κ. Αντωνιάδου:

00:00
01:03

 

Δείτε βίντεο από το σημείο

00:00
00:25

 

Όχημα γραφείου τελετών περιλαμβάνει τη σορό του Γ. Καραϊβάζ:

00:00
00:08

 

Η σύζυγος του δημοσιογράφου κατέβηκε από το σπίτι αφού παρελήφθη η σορός του δημοσιογράφου:

00:00
00:13

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικά ρούχα.

 

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star. Εκεί οι δράστες τού είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. 

Επισημαίνεται ότι το όνομα του δημοσιογράφου είχε εμπλακεί σε δικογραφία αναφορικά με τις σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, που διατηρούσε με τον Δημήτρη Μάλαμα (δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019) και με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.


https://www.zougla.gr