Το πρόγραμμα της τηλεόρασης στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες, έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα. Για παράδειγμα, αν συγκρίνουμε την γερμανική τηλεόραση, με αυτή της ελληνικής, θα διαπιστώσουμε πληθώρα ενημερωτικών καναλιών από την πρώτη, και δίνουν στον τηλεθεατή μια διαφορετική προσέγγιση στην θεματολογία των ειδήσεων. Πέρα από αυτό, στην γερμανική τηλεόραση δείχνουν πληθώρα ντοκιμαντέρ με τοπία και από την Γερμανία.

Αρκετά προγράμματα καναλιών στην Γερμανίας έχουν μια σοβαρότητα, και βασικά, αν κάποιος γνωρίζει την γερμανική γλώσσα περνά ευχάριστα την ώρα του.

Πληθώρα καναλιών, με αρκετά αθλητικά κανάλια, που δείχνουν και ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα που δεν δείχνουν τα ελληνικά κανάλια. 

Η ελληνική τηλεόραση, χρειάζεται να εμπλουτίσει το πρόγραμμά της, με περισσότερα ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, αθλητικές μεταδόσεις, ενημερωτικές εκπομπές, και να δώσει μια έγκυρη προσέγγιση των θεμάτων στην ειδησεογραφία.

Σε γενικές γραμμές, τα ψυχαγωγικά προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση, είναι μια από τα ίδια χρόνια τώρα. Κουράζουν τους τηλεθεατές, και πλήττουν από  μια «αναμασημένη κασέτα» που παίζει τα ίδια προγράμματα χρόνια τώρα.