Το Documento αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευσε το εξώδικο στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν τα ονοματεπώνυμα των 22 αστυνομικών - Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα ξεκίνησε όταν «δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών.

Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Documento, «o Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους. Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;».

Η ενέργεια των 22 αστυνομικών, που υπηρετούν στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, να στείλουν αυτή την εβδομάδα εξώδικο στο Documento και στην Εφημερίδα των Συντακτών, θεωρείται πρωτοφανής για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει να φιμώσει όσους αποκαλύπτουν το όργιο αστυνομικής βίας

«Ζούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτακη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δυο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοιδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογραφο Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν.

Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτακη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι».
https://www.avgi.gr/