Δεν υπάρχει «επιτελικό κράτος». Υπάρχει «επιτελική προπαγάνδα». Στην αρχή ήταν η λίστα Πέτσα, τώρα τα δώρα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.
Την ώρα που η χώρα βρισκόταν στον πάγο και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, ο κ. Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο κέντρο και ο κ. Πατούλης εμφανιζόταν στο Σύνταγμα για φωτογραφίες. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός μας είπε «να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις», εν μέσω lockdown.
Όλες οι κυβερνήσεις, όταν είχαν να αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα, είχαν πάντα μία έγνοια: Να μην κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια και κυρίως να μην κλείσει η Εθνική Οδός. Και έρχεται η ΝΔ και κλείνει από μόνη της την Εθνική οδό.
Το περιβόητο «επιτελικό κράτος» είναι ένα κράτος σαράβαλο. Δεν έχουν γίνει προσλήψεις τεχνικών, δεν υπάρχουν συνεργεία στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά φρόντισαν να προσλάβουν καλοπληρωμένα στελέχη για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
Το ίδιο ακριβώς νομοθετούν και στην ΕΡΤ. Τριπλασιασμός των αμοιβών για τη διοίκηση και για όσους έχουν θέση ευθύνης, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΡΤ θα λαμβάνει αμοιβή ανώτερου κρατικού λειτουργού.
Η κυβέρνηση όχι μόνο αγνοεί τι συμβαίνει στην κοινωνία αλλά επιχειρεί στα κρυφά να ψηφίσει αυξήσεις για τα στελέχη της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες. Δεν δέχεται καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία για συναινετική διοίκηση στην ΕΡΤ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχωρεί από τη διαδικασία. Η Βουλή δεν θα μπει σε καραντίνα.