Με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλήψεις του δικαστηρίου που να θεμελιώνουν δυσπιστία για την αμεροληψία του, απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασθέντα ως μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, για εξαίρεση της έδρας. 

Μάλιστα, επιβλήθηκαν στον Γιάννη Λαγό και δικαστικά έξοδα 250 ευρώ.

Μετά από τρεις ώρες διάσκεψη η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφαση της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία. Απορρίπτει την αίτηση», δήλωσε η πρόεδρος. 

Το δικαστήριο διέκοψε τις διαδικασίες το απόγευμα της Δευτέρας και θα επανέλθει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 11.00 για την ανακοίνωση της εισαγγελικής απόφασης επί των ποινών, με την παλιά του σύνθεση.

https://www.zougla.gr/g