Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία ανέμενε έξω από το δικαστήριο την ετυμηγορία, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση την οποία κοινοποίησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, σύμφωνα με την οποία ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Δηλαδή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κλπ.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: "Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου", Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαδικασία ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ξεκίνησε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα συνεχιστεί με την υπόθεση της επίθεσης των Αιγύπτιων αλιέων και αμέσως μετά με την υπόθεση της επίθεσης κατά των μελών του ΠΑΜΕ.

Από το σύνολο των 17 κατηγορουμένων για την δολοφονία του Π. Φύσσα οι 15 κρίθηκαν ένοχοι, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Για την υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι. Ένοχοι κατά την έδρα και οι 5 κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιέων.

Σύμφωνα με τις πρώτες κατηγορίες, ο αρχηγός της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή. Επίσης, ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Για την εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν τα στελέχη της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Πατέλης.
https://www.zougla.gr/